Recunosc: nu m-am gândit la o astfel de combinaţie niciodată. Presupun că nici voi! Dar această mâncare de peşte cu fasole în sos de roşii şi unt este absolut delicioasă! Ai grijă, însă! Cel mai bun rezultat îl obţii cu un peşte cu carne albă!

Peşte cu fasole în sos de roşii şi unt - Ingrediente

1 lingură ulei de măsline
2 căţei usturoi, pisaţi
busuioc şi pătrunjel proaspăt
sare
piper
4-6 roşii, tocate
360 g fasole albă fiartă şi scursă
500 g peşte alb (crap, cod), bucăţi
½ cană supă pui sau legume
4 linguri unt
parmezan pentru topping

Peşte cu fasole în sos de roşii şi unt - Mod de preparare

Amesteci într-un vas uleiul de măsline cu usturoiul, verdeaţa tocată, sare, piper, roşiile (cu tot cu suc) şi fasolea. Dai deoparte vasul cât timp vei prepara peştele (deşi, cu cât de mult vei lăsa ingredientele la marinat, cu atât mai gustos va fi sosul).

Încinge puţin ulei într-o tigaie, la flacără medie. Tamponează bucăţile de peşte cu un şervet absorbant, asezonează cu sare şi piper, şi lasă pe fiecare parte câte 4 minute până se rumenesc. Scoţi din tigaie şi dai deoparte.

Adaugi sosul de roşii cu fasole în tigaie şi adaugi untul. Laşi să bolborosească la foc mic, până cţnd sosul începe să se îngroaşe. Torni din supă cât ai nevoie pentru a mai subţia. Asezonezi cu sare şi piper. Când capătă o consistenţă suficient de groasă pentru un sos, reaşezi peştele în tigaie. Pui cu lingura din sos peste peşte şi serveşti.

sursa: http://pinchofyum.com/

Loading...