Dulciurile la rece sunt gustoase, aromate şi foarte consistente din punct de vedere caloric. O felie mică de tort este suficientă când ai poftă de ceva dulce.
 
Ingrediente
Pentru blat
 
  • 200 g alune crude
  • 100 g caise uscate
  • 100 g smochine uscate
  • 1 ½ linguri unt de cocos topit
  • 1 lingură cacao
  •  ¼ linguriţă sare
Pentru mousse-ul de cătină
  • 150 g nuci caju hidratate
  • 25 g unt de cocos
  • 200 g piure de cătină
  • 50 ml sirop de agave
  • 10 g agar-agar
Pentru crema de vanilie
  • 300 g nuci caju hidratate
  • 120 ml lapte de cocos
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 50 ml sirop de agave
Pentru decor
  • 150 g caise şi smochine uscate
Dai alunele prin blender împreună cu caisele şi cu smochinele uscate. La final, adaugi sarea, pudra de cacao şi untul de cocos. Amesteci bine, apoi întinzi compoziţia pe o tavă tapetată, cu pereţii detaşabili. Dai tava la frigider.
 
Pentru mousse-ul de cătină, dai prin blender nucile caju hidratate, siropul de agave, untul de cocos şi jumătate din cantitatea de piure de cătină. Restul de piure de cătină îl amesteci cu agar-agar. Compoziţia o pui pe foc şi o laşi să fiarbă la flacără mică 2-3 minute. Iei amestecul de pe foc, iar după ce s-a răcit îl combini cu compoziţia de caju. Torni mousse-ul peste blatul rece. Dai tava la congelator 35 de minute.
 
Pentru crema de vanilie, pasezi cu blenderul nucile caju hidratate. Adaugi laptele de cocos, siropul de agave şi extractul de vanilie. Torni crema peste stratul de mousse de cătină. Dai tortul la frigider peste noapte. A doua zi, îl decorezi cu fructe uscate şi-l serveşti rece.
 
FOTO: Shutterstock
Loading...