Această combinaţie de cafea, pişcoturi, lichior Amaretto şi mascarpone este un regal culinar, căci gustul obţinut este în mod sigur unul savuros. Reţeta de bomboane Tiramisu se prepară la rece, fără să fie nevoie de cuptor şi este foarte simplu de făcut. O încerci?

Ingrediente pentru bomboane Tiramisu

  • 1 pachet mare de pişcoturi
  • 200 ml cafea fiartă
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 2 linguriţe lichior Amaretto
  • 250 gr mascarpone
  •  sare
  • 30 gr cacao

Mod de preparare bomboane Tiramisu

Prepară cafeaua la filtru şi îndulceşte după gust. Când se răceşte adaugă în ea lichiorul amaretto. 

Striveşte pişcoturile, atât cât să fie sfărâmate în bucăţi mici, însă nu de tot. Toarnă peste ele cafeaua şi amestecă bine. Lasă deoparte timp de 10 minute. 

Încorporează mascarpone în compoziţia de cafea până când obţii un amestec consitent şi bagă la rece o oră. 

Aluatul rece va fi transformat în bile de dimensiunea unei nuci, tăvălite apoi prin cacao. Se ţin la rece până când se servesc.

Poftă bună! 

Loading...