Aspic de curcan
Încearcă o reţetă gustoasă de aspic, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
2 kg carne de curcan cu os
zeama de la ½ lămâie
apă
1-2 foi de dafin
1 ceapă
1 morcov
1 linguriță sare
hrean
2 pliculețe gelatină
Mod de preparare
Pui carnea la fiert cât să fie acoperită cu trei degete de apă, o spumezi, adaugi legumele curățate și tăiate, dafinul și sarea. Când apa a scăzut la jumătate, scoți legumele și carnea și adaugi zeama de lămâie. Dezosezi carnea și o așezi în boluri.
Prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj și o amesteci cu supa, apoi o torni peste carne. Dai bolurile la frigider preferabil peste noapte. Răstorni aspicul pe o farfurie, servești cu hrean proaspăt ras sau cu muștar, după gust. Decorezi cu pătrunjel proaspăt.