Aspic de curcan

aspic de curcan jpg

Încearcă o reţetă gustoasă de aspic, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

2 kg carne de curcan cu os

zeama de la ½ lămâie

apă

1-2 foi de dafin

1 ceapă

1 morcov

1 linguriță sare

hrean

2 pliculețe gelatină

Mod de preparare

Pui carnea la fiert cât să fie acoperită cu trei degete de apă, o spumezi, adaugi legumele curățate și tăiate, dafinul și sarea. Când apa a scăzut la jumătate, scoți legumele și carnea și adaugi zeama de lămâie. Dezosezi carnea și o așezi în boluri.

Prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj și o amesteci cu supa, apoi o torni peste carne. Dai bolurile la frigider preferabil peste noapte. Răstorni aspicul pe o farfurie, servești cu hrean proaspăt ras sau cu muștar, după gust. Decorezi cu pătrunjel proaspăt.