Chifteluţe cu sos

chiftelute sos jpeg

Foloseşte câteva boae de coriandru la prepararea acestei reţete pentru un plus de savoare. Seminţele au gust dulceag.amărui, uşor picant. Frunzele sunt aromate, asemănătoare cu cele de pătrunjel. Se folosesc doar în stare proaspătă sau congelată, deoarece prin uscare îşi pierd aroma şi prorpietăţile terapeutice.

Ai nevoie de

600 g carne tocată (vită sau amestec vită cu porc) 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pătrunjel verde tocat 2 ouă 1 căţel usturoi sare piper ulei

2 linguri unt

1 ceapă

200 ml vin roşu

3 linguri bulion

5 boabe ienibahar

1 linguriţă cimbru uscat

sare

piper

busuioc (pentru ornat)

Mod de preparare

Amesteci carnea tocată cu ceapa şi cu morcovul, date prin răzătoarea mică, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tăiat fin, cele două ouă bătute, sare şi piper după gust. Din compoziţia obţinută modelezi chifteluţele rotunde pe care le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi pe şerveţele absorbante.Pentru prepararea sosului, căleşti în unt ceapa tocată. Torni vinul diluat cu bulionul. Adaugi condimentele, laşi la fiert 20 de minute şi serveşti cald alături de chiftele. Ornezi cu frunze de busuioc.Poţi servi cu garnitură de orez.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg