Chifteluţe cu sos
Foloseşte câteva boae de coriandru la prepararea acestei reţete pentru un plus de savoare. Seminţele au gust dulceag.amărui, uşor picant. Frunzele sunt aromate, asemănătoare cu cele de pătrunjel. Se folosesc doar în stare proaspătă sau congelată, deoarece prin uscare îşi pierd aroma şi prorpietăţile terapeutice.
Ai nevoie de
600 g carne tocată (vită sau amestec vită cu porc) 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pătrunjel verde tocat 2 ouă 1 căţel usturoi sare piper ulei
2 linguri unt
1 ceapă
200 ml vin roşu
3 linguri bulion
5 boabe ienibahar
1 linguriţă cimbru uscat
sare
piper
busuioc (pentru ornat)
Mod de preparare
Amesteci carnea tocată cu ceapa şi cu morcovul, date prin răzătoarea mică, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tăiat fin, cele două ouă bătute, sare şi piper după gust. Din compoziţia obţinută modelezi chifteluţele rotunde pe care le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi pe şerveţele absorbante.Pentru prepararea sosului, căleşti în unt ceapa tocată. Torni vinul diluat cu bulionul. Adaugi condimentele, laşi la fiert 20 de minute şi serveşti cald alături de chiftele. Ornezi cu frunze de busuioc.Poţi servi cu garnitură de orez.