Chifteluţe suedeze
Sunt cunoscute în toată lumea, fiind felul de mâncare preferat de mulţi dintre noi. Iată cum se prepară!
Ai nevoie de
250 g carne tocată de porc
250 g carne tocată de vită
2 ouă
2 cepe mici tocate mărunt
100 g crutoane
Sare
Piper
1 lingură ulei de măsline
1 lingură unt
3 linguri făină
300 ml supă de vită
200 ml smântână
1 legătură pătrunjel tocat
Câteva fire mărar tocate
Amesteci într-un vas carnea tocată cu ouăle, ceapa, crutoanele, mărarul şi condimente după gust. Formează din compoziţie chifteluţe rotunde. Încinge într-o tigaie uleiul şi prăjeşte chifteluţele, după care scoate-le într-un vas.
Topeşte untul, adaugă făina şi amestecă bine. Lasă-le să dea 2-3 clocote după care adaugă supa şi smântâna. Lasă pe foc până se îngroaşă. Pune chifteluţele peste sos şi lasă-le să fiarbă 1 minut. Înainte să serveşti presară pătrunjelul.