Chili cu carne
Fie că îţi place mâncarea picantă sau nu, trebuie să încerci măcar odată acest fel de mâncare, originar din America de Sud.
De ce ai nevoie pentru chili con carne
2 linguri ulei
250 g carne tocată de vită
250 g carne de porc
250 g carne de viţel
2 cepe
sare
3 căţei de usturoi
1 lingură pastă de tomate
3 linguri pudră de chili
250 ml bere neagră
200 g roşii pasate
200 ml supă de pui
1 linguriţă sos picant
cremă de brânză, opţional
Află cum se prepară chili con carne
Încingi uleiul şi căleşti carnea tocată, 10-15 minute, până când devine uşor maronie. Condimentezi cu sare, dai focul mai mic şi pui cepele tocate şi usturoiul pisat, amestecând constant până se înmoaie. Adaugi pasta de tomate şi pudra de chilli şi, după 1-2 minute, torni berea. După ce s-a evaporat, torni supa de pui, roşiile pasate şi sosul picant. Laşi să fiarbă până când scade sosul şi carnea s-a pătruns. Serveşti, dacă vrei, cu cremă de brânză.
Sursa foto http://www.amodestfeast.com