Ciorbă de varză cu cârnați
Gustul intens al cârnaților se îmbină perfect cu acrișorul verzei, iar mirodeniile adaugă un plus de aromă acestei ciorbe consistente și reconfortante.
Ingrediente
500 g cârnați semiafumați, uscați
500 g coaste afumate
2 cepe
2 morcovi
2-3 linguri suc de roșii, opțional
500 g varză murată
sare
piper
Mod de preparare
Speli bine coastele și le pui la fiert până când carnea se desprinde de pe oase și arunci oasele. Tai cârnații rondele și le prăjești ușor, pe ambele părți.
Între timp, speli și tai legumele cubulețe, iar varza fideluță. Pui varza la fiert în supă, alături de carne și de legume. O lași la fiert cam 20 de minute, apoi adaugi cârnații prăjiți și sucul de roșii. Potrivești de sare și de piper, după gust.
Lași la fiert, aproximativ 15 minute, ca să se combine aromele, apoi oprești focul. Decorezi cu felii subțiri de cârnați.