Ostropel de pui
O mâncărică românească autentică extrem de gustoasă, din ingrediente mereu la îndemână şi deloc scumpe.
Ingrediente
500 g roșii cărnoase
500 g piept de pui dezosat
3 cepe tăiate fin
5-6 căței de usturoi
2 linguri ulei sare piper
1 frunză de dafin
200 ml supă de pui sau de legume
1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare
Speli roșiile și le dai prin răzătoare. Speli pieptul de pui, îl tai cuburi, îl dai cu sare și piper, după gust, iar usturoiul îi tai fin.
Încingi uleiul și prăjești pieptul de pui, pe fiecare parte, aproximativ 10 minute, apoi îl scoți pe o farfurie. În același ulei călești ceapa, la foc mic, câteva minute, împreună cu usturoiul și puțină supă, ca să nu se caramelizeze ceapa.
Adaugi bucățile de carne, torni restul de supă, pui dafinul, acoperi vasul și lași la fiert, la foc mic. Când începe să clocotească, torni roșiile și lași acoperit până se pătrunde bine carnea, iar sosul capătă consistența dorită. Guști și potrivești de sare și piper, mai ții câteva clocote, oprești focul și îndepărtezi frunza de dafin din sos. Servești ostropelul decorat cu pătrunjel tăiat fin.