Piept de pui cu sos gorgonzola

piept de pui cu sos gorgonzola jpeg

Când am preparat prima dată această reţetă de piept de pui cu sos gorgonzola am avut un moment în care m-am gândit că nu o să-mi iasă reţeta, că am greşit ceva. Aşa că nu te îngrijora dacă ţi se pare că o parte din Gorgonzola a dispărut în cuptor. De fapt, a fost absorbită de pui, care a devenit mai moale şi mai aromat.

h2 style="font-size: 16px;">Piept de pui cu sos gorgonzola - Ingrediente (4 porţii)

4 jumătăţi de piept de pui cu pieliţe şi oase 200 g brânză gorgonzola, feliată 1 lingură ulei 1/3 cană apă 2 1/2 linguri oţet balsamic

h2 style="font-size: 16px;">Piept de pui cu sos gorgonzola - Mod de preparare

Încingi cuptorul cu grătar pe mijloc. Tamponezi puiul cu un şervet de hârtie, şi faci pe pe mijlocul fiecărei bucăţi de pui câte un buzunar. Umpli fiecare buzunar cu câte un sfert din cantitatea de brânză. Asezonezi puiul cu sare şi piper.

Încingi ulei într-un vas termorezistent la flacără iute. Aşezi puiul cu pielea în jos şi laşi pe foc până devine auriu, cam 4 minute. Întori bucăţile de carne, apoi pui vasul în cuptor şi laşi până se pătrunde carnea, 20-25 de minute. Apoi, transferi puiul pe un platou.

Reaşezi vasul pe foc (ai grijă mânerul va fi fierbinte) şi adaugi apa şi oţetul. Fierbi, amesteci râcâind fundul vasului, unde mai sunt resturi de brânză topită, cu o lingură de lemn până când sosul se mai îngroaşă, cam 3 minute. Scurgi printr-o strecurătoare fină şi îndepărtezi grăsimea în exces. Asezonezi cu sare şi piper. Serveşti cald pipetul de pui cu sos gorgonzola.

sursa: yummly.com

sursa foto: www.favfamilyrecipes.com