Plăcintă de pui cu legume

placinta pui legume jpeg

Niicodată nu te poţi sătura de o plăcintă bună. Fie că e cu legume, cu carne sau cu ambele. Combinaţia asta este perfectă. Convinge-te singur.

Ingrediente

500 g piept de pui dezosat şi fără pieliţă tăiate în bucăţi 500 g mazăre şi morcov tocat amestecate 1/2 cană tijă de ţelină tocată 1/3 cană unt 1/3 cană ceapă tocată 1/3 cană făină sare piper 1 l supă de pui 2/3 cană lapte 2 foi plăcintă Mod de preparare

Încinge cuptorul. Pune una din foile de plăcintă pe fundul unei tăvi rotunde şi înţeapă cu o furculiţă din loc în loc. Lasă în cuptor 5-6 minute.

Amestecă într-o oală puiul crud, morcovii, mazărea, tija de ţelină. Toarnă supa de pui peste şi fierbe 15 minute. Dă la o parte de pe foc, scurge zeama (păstrează 1 3/4 cană pentru umplutură) şi dă deoparte.

Sotează ceapa într-o tigaie la flacără mică cu puţin unt. Adaugă făina, sare, piper. Pune supa de pui păstrată şi laptele. Lasă pe foc până se îngroaşă. Dă la o parte de pe foc şi amestecă cu amestecul de pui, morcovi, mazăre şi ţelină. Poţi adăuga mai multă zeamă de pui, dar nu credem că este cazul.

Pune amestecul în vasul cu foaia de plăcintă semicoaptă. Acoperă cu cealaltă foaie, „sigilează“ bine marginile şi taie excesul de aluat. Fă câteva tăieturi în foaia de deasupra pentru a permite aburului să iasă.

Lasă în cuptor 25-30 de minute sau până când foaia de plăcintă devine arămie. lasă să se răcească 10 minute înainte de a servi.

sursa: the-girl-who-ate-everything.com