Plăcintă spaniolă cu pui şi cârnaţi
Spaniolilor le place mâncarea picantă, iar această plăcintă cu pui şi cârnaţi este un bun exemplu.
De ce ai nevoie pentru plăcintă spaniolă cu pui şi cârnaţi
Pentru umplutură
2 linguri ulei
1 ceapă roşie
250 g ciuperci
1 căţel de usturoi
120 g cârnaţi picanţi
1 ardei
1 linguriţă pudră de ardei iute
½ linguriţă oregano
2 linguri pastă de tomate
50 ml vin alb
100 ml supă de pui
2 roşii tocate şi descojite
400 g carne de pui
Pentru aluat
250 g făină
1 praf de sare
140 g unt
1 gălbenuş
3 linguri apă rece
1 gălbenuş, pentru uns
Cum se prepară plăcinta spaniolă cu pui şi cârnaţi
Pentru aluat, amesteci untul tăiat cubuleţe cu făina. Când capătă un aspect sfărâmicios, adaugi gălbenuşul şi apa şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Îl dai la rece o oră.
Pentru umplutură, încingi uleiul în tigaie şi sotezi ceapa tocată. Când a devenit sticloasă adaugi ciupercile tocate. Asezonezi cu sare şi piper după gust şi adaugi usturoiul tocat. După un minut pui cârnaţii feliaţi şi ardeiul tocat, iar după 5 minute restul ingredientelor, înafară de pui. Laşi la fiert 10-15 minute, vasul fiind acoperit şi focul mic. Adaugi puiul tăiat bucăţi şi mai laşi la fiert până se pătrunde.
Intinzi trei sferturi din aluat în tavă, inclusiv pe margini, pui umplutura şi nivelezi. Aluatul rămas îl întinzi, îl tai fâşii, pe care le aşezi peste plăcintă. Ungi cu gălbenuş şi dai tava la cuptor, încălzit în prealabil, 30-40 de minute.