Porc Kalua

Kalua Pork este un preparat tradițional hawaian, gătit lent pentru a obține o carne fragedă și suculentă.

porc kalua jpg

Ingrediente

2 kg pulpă de porc

3 linguri ulei de măsline

2 linguri boia afumată

1 lingură sare

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci uleiul cu boiaua afumată și sarea, și ungi uniform toată bucata de carne.

Într-o tavă adâncă sau o oală de fontă cu capac, în care ai pus hârtie de copt, așezi bucata de carne și torni 2 pahare de apă. Dai tava acoperită sau oala cu capac la cuptor, la foc mic, și lași câte 2 ore pe fiecare parte. După ce au trecut cele 4 ore, lași vasul neacoperit, dai focul mai mare și ții să se rumenească câte 30 de minute pe fiecare parte.

Scoți pe un tocător mare, sfâșii carnea cu furculița și așezi pe farfurie. Se servește cu salată de legume și varză murată sau călită.