Pui cu ciuperi în sos cremos. Reţeta Juliei Child
Pentru acest delicios preparat după reţeta Juliei Child ai nevoie de doar o jumătate de oră şi gata, ai obşinut cea mai bună cină!
Ingrediente (4 porţii) 4 bucăţi piept de pui dezosate şi fără pieliţe 1 linguriţă zeamă de lămâie sare piper 2 linguri unt 1 lingură ceapă tocată 250 g ciuperci feliate
Pentru sos
1⁄4 cană supă de pui
1⁄4 cană vin sec alb sau vermut sec
½ cup cană cremă de brânză slabă, la temperatura camerei
½ cană lapte de migdale sau lapte normal, slab, neîndulcit
sare
piper
2 linguri pătrunjel
1-2 căni bucheţele de broccoli şi opărite
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Freci piepţii de pui cu zeamă de lămâie şi asezonezi cu sare şi piper. Încingi untul într-un vas termorezistent, tip tigaie. Pui ceapa şi sotezi 2-3 minute. Apoi, adaugi ciupercile şi sotezi uşor 1-2 minute şi potriveşti de sare.
Aşezi repede bucăţile de pui în compoziţia de unt şi acoperi vasul cu folie şi bagi la cuptor. După 8-10 minute, întorci puiul pe partea cealaltă şi mai laşi 8 minute în cuptor. Mai întorşi de câteva ori, până se pătrunde bine carnea. Scoţi bucăţile de pui pe o farfuri (laşi ciupercile în tigaie) şi acoperi cât faci sosul.
Pentru sos, torni supa şi vinul în tigaie peste ciuperci. Laşi să fiarbă la flacără mare până când mai scade. Adaugi crema de brânză, pe care o spargi cu lingura de lemn. Laşi la foc mic până se îngroaşă. Treptat, torni laptele, un sfert de cană mai întâi, amestecând până se îngroaşă.
Repeţi cu restul de lapte până se îngroaşă sosul (mai poţi pune puţin lapte dacă sosul este prea gros). Opreşte focul, potriveşte de sare şi piper şi mai adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Adaugi broccoli şi torni sosul peste pui. Presari pătrunjel şi serveşti imediat.
sursa: http://cafedelites.com/