Salată cu piept de rață
Când vrei să mănânci ceva uşor şi rafinat încearcă această salată plină de arome şi culori.
Ingrediente
1 piept de rață
sare
piper
1 portocală
2-3 ridichi
30 g fistic
100 g mix de salată
Pentru dressing:
1 linguriță miere
1 lingură suc de portocale
1 lingură oțet balsamic
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Crestezi ușor pieptul de rață, fără a tăia carnea. Acest lucru va ajuta la topirea grăsimii în timpul gătitului. Condimentezi cu sare, piper. Așezi pieptul de rață într-o tigaie, cu partea de grăsime în jos și lași să se prăjească la foc mediu 5-6 minute sau până când pielea devine crocantă. Apoi prăjești cealaltă parte încă 2-3 minute sau până când pieptul de rață este rumenit și puțin roz în interior. Îl scoți din tigaie și-l lași să se odihnească câteva minute, apoi îl tai fâșii.
Cureți portocala și o tai felii subțiri, speli bine ridichile și le tai felioare și zdrobești fisticul.
Într-un bol mic, amesteci mierea cu sucul de portocale, oțetul balsamic și uleiul de măsline, sare și piper, până când dressingul este omogenizat.
Pui mixul de salată verde pe un platou sau într-un castron, așezi fâșiile de piept de rață, portocala, ridichile și fisticul zdrobit deasupra. Picuri dressingul pregătit peste salată, după gust și servești imediat.