Somon la cuptor cu lămâie
Somonul cu lămâie se prepară în mai puţin de 30 de minute. Este o un preparat uşor, ideal de servit la o masă festivă.
De ce ai nevoie pentru somon la cuptor cu lămâie
1 kg file de somon
2 linguri suc de lămâie
2 căţei de usturoi
sare
piper
pudră de ardei iute
pătrunjel, opţional
Cum se prepară somonul cu lămâie
Dai drumul la cuptor. Combini sucul de lămâie cu usturoiul pisat şi ţii pe foc 1 minut, apoi adaugi untul. Ţii până când se topeşte, apoi dai deoparte.
Împarţi fileul în jumătate şi-l pui în folie de aluminiu. Torni deasupra sos de lămâie, presari pătrunjel tocat, pudră de ardei, sare şi piper după gust. Înfăşori fileurile în folie şi le ţii la cuptor, într-o tavă, 12-14 minute.