Tagliatelle cu somon
Pentru mese cu prietenii tăi, pregăteşte aceste fel de mâncare mai special.
Ingrediente
300 g paste tagliatelle
200 g somon afumat
2 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi
50 ml vin alb sec
400 g smântână
frunze de busuioc proaspăt
50 g parmezan
sare
Mod de preparare
Pui apă la fiert cu o lingură de ulei şi o linguriţă de sare. Când apa începe să fiarbă, adaugi pastele şi le laşi aproximativ 10 minute. Le răstorni într-o strecurătoare şi le laşi să se scurgă.
Între timp, pui într-o tigaie o lingură de ulei de măsline şi usturoiul pisat şi-l căleşti puţin, adaugi vinul şi somonul afumat (poţi folosi şi somon crud, dar nu are aceeaşi aromă). Laşi pe foc până se evaporă vinul, după care mai laşi puţin somonul să se rumenească.
Le iei de pe foc şi adaugi smântâna. Somonul afumat este destul de sărat, aşa că mai adaugi sare doar dacă este necesar. Aşezi pastele pe un platou, pui somonul cu smântână în mijloc, presari parmezan ras şi ornezi cu busuioc proaspăt (dar nu foarte mult, pentru că are aromă puternică).
de la Daniela Raluca Zgârcea, Timişoara