Cartofi umpluţi, la cuptor

Dacă îţi place mâncarea mediteraneeană, atunci cu siguranţă vei adora această reţetă de cartofi umpluţi, la cuptor.
De ce ai nevoie pentru cartofi umpluţi, la cuptor
4 cartofi
1 ceapă
1 căţel de usturoi
1/2 ardei roşu
½ ardei verde
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
100 g bacon sau jambon
2 cepe verzi
100 g brânză tare
2 ouă
Cum se prepară cartofi umpluţi, la cuptor
Speli foarte bine cartofii şi-i coci la cuptor, întregi, aproximativ o oră. Toci ceapa, ardeii, usturoiul şi jambonul. Le căleşti într-o lingură de ulei până se înmoaie puţin. Le scoţi şi le combini cu ceapa verde tocată. Condimentezi cu sare şi piper după gust. Scoţi cartofii din cuptor, îi tai în jumătate, pe lung, şi-i scobeşti puţin la mijloc. Îi ungi cu ulei de măsline şi aşezi umplutura de legume. Razi brânza şi pui în fiecare ouă bătute. Dai din nou cartofii la cuptor până se rumenesc puţin.
Sursa foto http://www.olequerecetas.com