Cartofi zdrobiţi la cuptor, aromaţi cu sos pesto

Crocanţi pe deasupra şi moi în interior, cartofii zdrobiţi la cuptor se prepară foarte uşor, iar în combinaţie cu usturoi şi sos pesto se transformă într-un adevărat deliciu. Îi poţi servi aşa cum sunt sau ca şi garnitură, alături de o salată de primăvară.
De ce ai nevoie pentru a pregăti cartofi zdrobiţi la cuptor
10-12 cartofi noi, în coajă
2-3 linguri ulei de măsline
sare, după gust
piper, după gust
pătrunjel, după gust
Pentru sos pesto
3 căţei de usturoi, pisaţi
350 g frunze de busuioc, mărunţite
2 linguri seminţe de pin
zeama de la ½ lămâie
40 ml ulei de măsline
30 g parmezan
sare, după gust
Cum pregăteşti cartofii zdrobiţi la cuptor
Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Speli cartofii şi îi pui la fiert în apă cu o linguriţă de sare, timp de 20 de minute. Îi aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îi zdrobeşti uşor cu o lingură. Îi ungi cu uleiul de măsline şi presari peste ei sare şi piper, după gust.
Dai la cuptor aproximativ 15-20 de minute sau până se rumenesc uşor. Pentru sos, dai la blender toate ingredientele, lăsând uleiul la final şi adaugi puţină apă călduţă, dacă iese prea gros. Torni peste cartofi. Serveşti cu pătrunjel tocat pe deasupra.
Sursa http://rasamalaysia.com