Ciuperci în crustă cu sos alb
Vrei ceva bun? Iată o rețetă gustoasă și crocantă de ciuperci în crustă cu sos alb.
Ingrediente
400 g ciuperci champignon spălate și uscate
100 g făină
2 ouă
50 g parmezan ras
2-3 căței de usturoi
sare
piper
150 g pesmet ulei, pentru prăjit
Pentru sos:
200 g smântână
pătrunjel proaspăt tocat
1-2 căței de usturoi
sare
sucul de la ½ lămâie
piper
Mod de preparare
Dacă ciupercile sunt mari, le tai pe jumătate sau sferturi. Ciupercile mai mici pot fi lăsate întregi. Într-un bol, bați ouăle cu puțină sare și piper. Într-un alt bol, amesteci făina cu sare și piper. Într-un al treilea bol, amesteci pesmetul cu parmezanul ras și usturoiul tăiat mărunt.
Treci ciupercile prin făină, scuturând excesul. Scufunzi ciupercile în oul bătut, asigurându-te că sunt acoperite uniform, apoi le treci prin amestecul de pesmet, presând ușor pentru a adera bine crusta.
Într-o tigaie mare, încălzești uleiul la foc mediu-înalt și prăjești ciupercile până devin aurii și crocante, 2-3 minute pe fiecare parte. Scoți ciupercile pe un prosop de hârtie.
Amesteci smântâna cu usturoiul tocat, pătrunjelul, sucul de lămâie, sare și piper după gust, până se omogenizează.
Așezi ciupercile prăjite pe un platou și le servești calde alături de sosul de smântână și pătrunjel.