Clătite cu legume

clatite cu legume jpeg

Lacto+vegetarienii, şi nu numai, se pot bucura de aceste clătite cu legume.

Ingrediente (6 clătite)

Pentru aluat 100 g făină 50 ml lapte 50 ml apă minerală 1 ou 1 lingură ulei 1 praf de sare

1 ardei gras

1 dovlecel

1 legătură de spanac

1 legătură usturoi verde

1 legătură ceapă verde

50 g brânză

2 linguri ulei

sare

piper

Cum se prepară

Cerni făina şi o pui într-un bol. Adaugi oul, sarea şi, treptat, laptele şi apa minerală. Amesteci până când aluatul devine ca o smântână. În tigaia unsă cu ulei şi încinsă pui câte o clătită şi coci pe ambele părţi. Le dai la o parte şi le acoperi pe măsură ce le faci.

Separat, speli şi tai mărunt ardeiul, dovlecelul şi legătura de spanac. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai rondele mici. Sotezi, câteva minute, toate legumele în ulei încins, apoi le condimentezi cu sare şi piper.

Umpli clătitele cu legumele preparate, păstrezi 1-2 linguri din umplutură, le împachetezi şi le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu ulei. Presari pe deasupra umplutura păstrată şi brânză rasă. Laşi tava la cuptor 15 minute, până se rumenesc frumos.