Clătite cu spanac
Sunt sănătoase, hrănitoare şi se prepară uşor, aşa că nu mai sta pe gânduri şi încearcă şi tu clătitele cu spanac!
Ingrediente pentru clătite cu spanac (4 porţii)
Pentru clătite 110 g făină 2 ouă 280 ml lapte 20 g unt 4 felii caşcaval
4 mâini spanac
8 felii şuncă de Praga
200 g brânză feta
2 linguri ulei
smântână (pentru ornat)
Cum se prepară
Spargi ouăle în mijlocul cantităţii de făină şi mixezi, treptat, pe măsură ce adaugi laptele. Verifici să nu existe cocoloaşe. Laşi deoparte, câteva minute. Încingi o tigaie cu unt şi prepari clătitele pe care le laşi la făcut cam 1 minut pe fiecare parte. După ce ai terminat, le pui deoparte pe o farfurie şi le acoperi.
Încingi uleiul într-o altă tigaie şi sotezi spanacul. Când şi-a lăsat apa, fărâmiţezi brânza şi o amesteci cu spanacul cam 1 minut, la foc mic. Aşezi pe fiecare clătită câte două felii de şuncă şi pui pe deasupra din compoziţia de spanac cu feta şi apoi o felie de caşcaval. Rulezi şi serveşti cât sunt calde cu smântână pe deasupra.