Crochete cu spanac

crochete jpeg

Numai bune pentru vegetarieni sau ca o gustare uşoară, crochetele cu spanac sunt însă foarte gustoase. Încearcă-le şi tu!

Ingrediente - crochete cu spanac

200 g spanac 650 ml lapte vegetal 120 ml fiertură de legume 3 linguri ulei ½ ceapă tocată 2 căţei de usturoi, pisaţi 75 g făină ½ linguriţă sare 140 g pesmet piper ulei

Mod de preparare - crochete cu spanac

Fierbi spanacul, îl clăteşti cu apă rece şi îl scurgi cât de bine poţi. Combini 400 ml lapte cu fiertura de legume şi dai la foc mic într-un vas, până se încălzeşte uşor. Într-o tigaie, sotezi ceapa în puţin ulei, până se înmoaie. Adaugi usturoiul, îl laşi 1 minut, apoi amesteci cu făina. Când începe să îşi schimbe culoarea, încorporezi treptat compoziţia cu lapte, până la omogenizare. Adugi spanacul, sarea şi piper, după gust. Transferi pe o farfurie şi laşi la răcit la temperatura camerei. Acoperi cu o folie, apoi dai la frigider câteva ore sau peste noapte.

Torni restul de lapte într-un bol, iar în altul pui pesmetul. Iei 1 linguriţă din umplutura pusă la rece, o modelezi în formă de crochetă, apoi o dai prin pesmet, lapte şi pesmet din nou. Rumeneşti crochetele într-o tigaie, în puţin ulei, în jur de 5-6 minute. Serveşti după ce s-au răcit uşor.

Sursa http://www.cilantroandcitronella.com