Dovlecei cu parmezan

Pentru că suntem în sezonul dovleceilor, îţi prezentăm una dintre cele mai bune reţete pe care le-ai putea prepara.
De ce ai nevoie pentru dovlecei cu parmezan
2 dovlecei
2 ouă
1 lingură apă
200 g pesmet
50 g parmezan ras
oregano
2 căţei de usturoi
2 linguri ulei
200 g mozzarella
200 g suc de roşii
busuioc
Cum se prepară dovlecei cu parmezan
Dai drumul la cuptor şi tai dovleceii felii. Îi presari cu sare pe o parte, îi laşi 10 minute, după care îi întorci, îi sărezi şi pe cealaltă parte şi îi mai laşi 10 minute. La final ştergi feliile de dovlecei cu un şervet de hârtie. Amesteci oregano cu usturoiul pisat, pesmetul şi parmezanul. Baţi ouăle cu apa şi treci feliile de dovlecei prin ou, după care prin pesmet. Le aşezi în tava tapetată şi unsă cu ulei şi le dai la cuptor 15 minute. Le întorci, le mai ţii 10 minute, după care presari mozzarella, torni sosul de roşii şi le mai laşi alte 10 minute. Serveşti cu busuioc proaspăt.
Sursa foto http://www.foodlovinfamily.com