Dovlecei cu parmezan

dovlecei cu parmezan jpeg

Pentru că suntem în sezonul dovleceilor, îţi prezentăm una dintre cele mai bune reţete pe care le-ai putea prepara.

De ce ai nevoie pentru dovlecei cu parmezan

2 dovlecei

2 ouă

1 lingură apă

200 g pesmet

50 g parmezan ras

oregano

2 căţei de usturoi

2 linguri ulei

200 g mozzarella

200 g suc de roşii

busuioc

Cum se prepară dovlecei cu parmezan

Dai drumul la cuptor şi tai dovleceii felii. Îi presari cu sare pe o parte, îi laşi 10 minute, după care îi întorci, îi sărezi şi pe cealaltă parte şi îi mai laşi 10 minute. La final ştergi feliile de dovlecei cu un şervet de hârtie. Amesteci oregano cu usturoiul pisat, pesmetul şi parmezanul. Baţi ouăle cu apa şi treci feliile de dovlecei prin ou, după care prin pesmet. Le aşezi în tava tapetată şi unsă cu ulei  şi le dai la cuptor 15 minute. Le întorci, le mai ţii 10 minute, după care presari mozzarella, torni sosul de roşii şi le mai laşi alte 10 minute. Serveşti cu busuioc proaspăt.

Sursa foto http://www.foodlovinfamily.com

http://www.foodlovinfamily.com