Fasole verde crocantă cu ciuperci şi parmezan

fasole verde crocanta cu ciuperci jpeg

Fasolea verde este o legumă minunată de sezon, foarte gustoasă. Încearcă o reţetă crocantă cu ciuperci şi parmezan, la cuptor, care nu va rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

650 g fasole verde

1 ceapă roşie, tăiată inele

250 g ciuperci feliate

5 linguri ulei

50 g pesmet

50 g parmezan ras

zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie

1 linguriţă oregano uscat

sare şi piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 218 °C. Speli bine fasolea şi o tai la capete. O aşezi într-o tavă, alături de ceapă şi ciuperci. Amesteci cu 3 linguri de ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor, 30-35 de minute.

Într-o tigaie, pui pesmetul şi oregano în 2 linguri de ulei, la foc mediu. Amesteci până capătă o culoare aurie, aproximativ 3 minute. Iei de pe foc şi încorporezi parmezanul şi coaja rasă de lămâie. Presari peste legume. Serveşti cu zeamă de lămâie.

Sursa http://www.delish.com