Fasole verde crocantă cu ciuperci şi parmezan

Fasolea verde este o legumă minunată de sezon, foarte gustoasă. Încearcă o reţetă crocantă cu ciuperci şi parmezan, la cuptor, care nu va rezista prea mult în farfurie.
Ingrediente
650 g fasole verde
1 ceapă roşie, tăiată inele
250 g ciuperci feliate
5 linguri ulei
50 g pesmet
50 g parmezan ras
zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
1 linguriţă oregano uscat
sare şi piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 218 °C. Speli bine fasolea şi o tai la capete. O aşezi într-o tavă, alături de ceapă şi ciuperci. Amesteci cu 3 linguri de ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor, 30-35 de minute.
Într-o tigaie, pui pesmetul şi oregano în 2 linguri de ulei, la foc mediu. Amesteci până capătă o culoare aurie, aproximativ 3 minute. Iei de pe foc şi încorporezi parmezanul şi coaja rasă de lămâie. Presari peste legume. Serveşti cu zeamă de lămâie.
Sursa http://www.delish.com