Legume la grătar

legume la gratar jpeg

Pregăteşte-te pentru un preparat bogat în arome şi gusturi speciale.

Ingrediente 1 vânătă 1 dovlecel 1 ardei gras 1 ceapă roşie 4 căţei de usturoi 2 roşii sare oţet balsamic 3-4 fire de ceapă verde verdeaţă ulei caşcaval ras, opţional

Mod de preparare

Speli vânăta, o tai felii rotunde, le dai cu sare şi le laşi 30 de minute, apoi le ştergi. Speli dovlecelul şi îl tai rondele, ardeiul pe lung şi îl cureţi de nervuri, ceapa verde, curăţată, o tai tot pe lung, iar roşiile şi ceapa roşie, rondele. Încingi grătarul şi frigi legumele câte trei minute pe fiecare parte, apoi le dai cu sare şi le pui într-un castron. Frigi uşor usturoiul în coajă, apoi îl cureţi şi îl pui peste restul legumelor. Stropeşti cu puţin ulei şi cu puţin oţet balsamic şi serveşti salata presărată, dacă vrei, cu caşcaval ras şi verdeaţă.