Mămăligă cu brânză şi ardei copţi, la cuptor

mamaliga jpeg

Mămăliga poate fi servită cu ouă ochiuri româneşti, spanac, urzici, fasole verde sau în varianta propusă de noi, cu brânză şi ardei copţi, la cupor.

De ce ai nevoie pentru mămăligă

500 ml apă

mălai

3 ardei

ardei iute, opţional

200 g telemea, uşor sărată

sare

Cum se prepară mămăliga

Coci ardeii, apoi îi sărezi, îi pui într-un vas cu capac şi-i laşi 15 minute. Îi descojeşti şi-i laşi la scurs.

Pui apă cu sare la fiert, adaugi mălai, treptat, până obţii consistenţa unei smântâni. Acoperi şi laşi să fiearbă mămăliga, amestecând constant. Este gata când se desprinde de pe pereţii vasului. O dai deoparte.

Torni un strat de mămăligă într-o tavă, presari telemeaua rasă, ardeii copţi tocaţi şi, dacă vrei, ardei iute tocat. Pui un alt strat de mămăligă, apoi o dai la cuptor aproximativ 20 de minute sau până când se rumeneşte la suprafaţă.

Sursa http://www.feedyoursoul2.com

http://www.feedyoursoul2.com