Mămăligă cu brânză şi ardei copţi, la cuptor

mamaliga jpeg

Mămăliga poate fi servită cu ouă ochiuri româneşti, spanac, urzici, fasole verde sau în varianta propusă de noi, cu brânză şi ardei copţi, la cupor.

De ce ai nevoie pentru mămăligă

500 ml apă

mălai

3 ardei

ardei iute, opţional

200 g telemea, uşor sărată

sare

Cum se prepară mămăliga

Coci ardeii, apoi îi sărezi, îi pui într-un vas cu capac şi-i laşi 15 minute. Îi descojeşti şi-i laşi la scurs.

Pui apă cu sare la fiert, adaugi mălai, treptat, până obţii consistenţa unei smântâni. Acoperi şi laşi să fiearbă mămăliga, amestecând constant. Este gata când se desprinde de pe pereţii vasului. O dai deoparte.

Torni un strat de mămăligă într-o tavă, presari telemeaua rasă, ardeii copţi tocaţi şi, dacă vrei, ardei iute tocat. Pui un alt strat de mămăligă, apoi o dai la cuptor aproximativ 20 de minute sau până când se rumeneşte la suprafaţă.

Sursa http://www.feedyoursoul2.com

http://www.feedyoursoul2.com



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg