Piroşti cu brânză şi cartofi

pirosti cu cartofi jpeg

Credeai că cele mai bune piroşti sunt cele cu brânză dulce şi smântână? Ei bine, şi cele aperitiv cu brânză şi cartofi sunt un deliciu.

De ce ai nevoie pentru piroşti cu brânză şi cartofi

Pentru aluat

300 g făină

½ cană apă caldă

1 ou

2 linguri smântână

1 praf de sare

Pentru umplutură

500 g cartofi

2 cepe verzi

1 praf de sare

150 g brânză tare, rasă

1 lingură unt

piper

Cum se prepară piroşti cu brânză şi cartofi

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi până obţii un aluat omogen, elastic, dar care nu se ţine de degete. Dă-l la frigider pentru 30 de minute.

Între timp, fierbe cartofii în apă cu sare, scurge-i şi pasează-i ca pentru piure. Adaugă brânza rasă, untul, sare, piper. La final, după ce s-a mai răcorit, pune ceapa tocată. Întinde aluatul şi decupează-l cu gura unei căni. Pune câte 1 lingură de umplutură şi aşază deasupra încă o bucată de aluat. Lipeşte bine marginile şi prăjeşte piroştile în ulei încins, până se rumenesc. Scoate piroştile pe şervete absorbante.

Sursa foto http://savorylove.com

http://savorylove.com



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg