Piure de cartofi cu crema de brânză

DSC 0347 jpeg

Nu seamănă deloc cu piurel pe care-l prepara mama ta, drept garnitură la friptură. Descoperă reţeta piureului de cartofi cu cremă de brânză.

De ce ai nevoie pentru piure de cartofi cu cremă de brânză

1, 5 kg cartofi albi

3 căţei de usturoi

2 linguri unt

100 g smântână

50 g cremă de brânză

50 g telemea, uşor sărată

sare

piper

ceapă verde

Cum se prepară piure de cartofi cu cremă de brânză

Cureţi cartofii şi-i fierbi 30 de minute în apă cu sare. Îi scurgi, îi pasezi şi-i amesteci cu usturoiul pisat, untul, smântâna, crema de brânză şi telemeaua rasă. Amesteci până când se omogenizează şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Ungi cu ulei sau unt o tavă de cuptor, aşezi piureul, îl nivelezi şi-l dai la cuptor 20 de minute sau până când se rumeneşte pe deasupra. Serveşti cu ceapă verde.

Sursa foto http://www.cheftimestwo.com

http://www.cheftimestwo.com