Piure de țelină

piure de telina jpg

Aromat şi cremos, un piure foarte bun ca garnitură la orice fel de mâncare principal.

Ingrediente

3 rădăcini de țelină

50 ml lapte degresat

2 linguri unt cu conținut redus de grăsime

sare și piper

roșii cherry și pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Speli și cureți țelina, apoi o tai cubulețe.

O pui la fiert într-o oală în care ai adăugat suficientă apă pentru a o acoperi. Adaugi sare și o fierbi 20 de minute sau până când devine foarte moale. După ce a fiert, scurgi apa.

Pasezi țelina cu blenderul sau poți folosi o furculiță, adaugi laptele și untul, treptat, amesteci pentru a obține consistența dorită. Adaugi sare și piper, după preferință. Decorezi cu roșii cherry și pătrunjel. Poate fi savurat ca garnitură alături de o friptură la grătar sau ca atare.