Risotto cu măsline

risotto masline jpeg

Se zice că nu oricine poate prepara un risotto ca la carte. dar dacă urmezi paşii recomandaţi de noi, vei obţine cu siguranţă del mai bun risotto cu măsline pe care l-ai putea găti vreodată.

Ingrediente pentru risotto cu măsline

200 g orez special pentru risotto 150 g măsline maro sau negre fără sâmburi 80 g unt 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 4 căţei de usturoi 1 pahar vin alb sec 1 tijă de ţelină 500 ml supă de legume strecurată cimbru crenguţe de pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare al reţetei de risotto cu măsline

Ceapa, usturoiul şi tija de ţelină, tocate mărunt, se călesc cu 10 g de unt topit şi o lingură de ulei, amestecând mereu să nu se ardă. Când legumele sunt călite, se adaugă orezul spălat şi scurs. Se sotează împreună, la flacără mare, 1-2 minute, până când orezul devine transparent. Se adaugă vinul şi se continuă sotarea, amestecând mereu, până când alcoolul se evaporă.

Se adaugă măslinele feliate, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, după gust, apoi se adaugă treptat, cu polonicul, supă de legume strecurată, având grijă ca supa să fie bine absorbită de orez înainte de a adăuga un alt polonic de supă.

Când a fost epuizată toată cantitatea de supă şi orezul este fiert „al dente”, se stinge focul, se adaugă restul de unt, se acoperă vasul cu capac şi se lasă astfel două minute, după care se serveşte garnisit cu crenguţe de pătrunjel verde.

sursa foto: Shutterstock