Salată de cartofi cu ceapă caramelizată

Poate fi servită simplă sau drept garnitură la o friptură la grătar. Află cum se prepară salata de cartofi cu ceapă caramelizată!
De ce ai nevoie pentru salata de cartofi cu ceapă caramelizată
1 kg cartofi
100 g bacon
150 g ceapă tocată
50 ml oţet
50 g zahăr
1 lingură muştar
sare
Cum se prepară salata de cartofi cu ceapă caramelizată
Speli cartofii şi-i pui la fiert în apă cu sare, până când furculiţa intră cu uşurinţă în ei. Îi scurgi, îi laşi la răcit, îi descojeşti şi-i tai cubuleţe. Pui baconul în tigaie şi-l rumeneşti pe ambele părţi. Îi scoţi din tigaie şi aşezi în loc ceapa tocată. Amesteci constant şi după 15 minute pui oţetul, zahărul şi muştarul. Asezonezi cu sare după gust şi laşi până când se îngroaşă sosul. Pui cartofii şi amesteci să se omogenizeze. Serveşti cu bucăţi de bacon.
Sursa foto http://megseverydayindulgence.com