Salată de legume coapte
Această salată e delicioasă şi uşor de preparat!
Ingrediente
3 vinete
4 ardei capia
1 legătură pătrunjel
4 linguri ulei
1 rodie
4 linguri oțet de mere
sare
piper
Mod de preparare
Speli bine legumele. Tai ardeii și vinetele felii, cu grosimea de un centimetru. Le dai cu ulei, cu sare și cu piper, le așezi pe grătarul încins și le coci pe ambele părți. Le ții doar până când se rumenesc ușor la suprafață, apoi le dai deoparte.
Speli pătrunjelul sub jet de apă și îl tai mărunt.
Scoți sâmburii de la rodie.
Torni uleiul și oțetul într-un borcan, îl închizi și agiți bine. Răstorni vinegreta peste legumele coapte, dacă e cazul mai presari sare și piper. Pui sâmburii de rodie și presari pătrunjelul. Lași acoperit cel puțin 30 de minute înainte de a servi salata.