Supă de roşii

Profită de roşiile din piaţă, dulci şi parfumate şi prepară o delicioasă supă.
Ingrediente 5 roşii mari, coapte bine 1 castravete 1 ardei verde 1 ceapă 1 căţel usturoi 1 tijă de ţelină 2 linguri ulei măsline 2 linguri oţet ½ legătură cu pătrunjel sare piper Mod de preparare
Se curăţă ceapa şi usturoiul, ardeiul se taie felii, ţelina rondele iar castravetele se curăţă de coajă şi de seminţe. Roşiile se curăţă de pieliţe şi de seminţe. Se pun legumele în blender, împreună cu uleiul şi oţetul, şi se mixează. Se pune pătrunjelul tocat mărunt, se condimentează cu sare şi piper şi se dă la rece. Se serveşte ca atare sau, pentru cei care vor foarte, foarte rece, se pot pune şi cuburi de gheaţă.