Varză de Bruxelles pane

Având un gust uşor dulceag, varza de Bruxelles dă o savoare specială preparatelor. pentru un gust şi mai pronunţat, o poţi folosi ca bază în mâncăruri.
Ingrediente
450 g varză de Bruxelles 2 ouă 4 linguri făină ulei pentru prăjit sare piper
Pentru decorare
salată verde
Preparare
Fierbe verzele în apă cu sare şi scurge-le bine într-o strecurătoare.
Separat, amestecă ouăle cu sare şi cu piper (după gust) şi cu 2 linguri de făină. Adaugă apoi apă până ce devine ca smântâna.
Înfige câte o scobitoare în fiecare vărzuţă, tăvăleşte-o prin făină, apoi prin aluatul cu ou şi din nou prin făină, pentru a prinde o crustă. Astfel îmbrăcate în aluat, verzele se prăjesc în ulei bine încins, până ce se rumenesc frumos pe toate părţile. Scoate-le pe un prosop de hârtie absorbantă.
Serveşte-le calde sau reci, eventual pe un pat de salată.