Vinete în sos picant
Vinete în sos picant este o rețetă delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru cei care iubesc aromele picante și legumele.
Ingrediente
2 kg vinete
1,5 kg roșii bine coapte
2 ardei capia
2 ardei iuți
200 ml ulei
5 căței de usturoi
2 linguri zahăr
2 linguri oțet (9%)
1 lingură sare
1 lingură boia de ardei dulce
1 linguriță boia de ardei iute
1 linguriță piper negru măcinat
Mod de preparare
Speli vinetele, le tai felii groase de 1 cm, le sărezi și le lași să se scurgă 30 de minute pentru a elimina gustul amar. Le clătești și le ștergi bine. Încingi uleiul într-o tigaie și prăjești feliile de vinete pe ambele părți, până se rumenesc. Le scoți pe un șervețel de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Cureți roșiile de coajă și le tai mărunt. Într-o cratiță, călești usturoiul în puțin ulei până devine translucid, adaugi ardeii și continui să călești, apoi adaugi roșiile, zahărul, sarea, piperul, boiaua dulce și iute. Fierbi sosul la foc mediu 20-30 de minute, amestecând din când în când, până se îngroașă. Adaugi feliile de vinete prăjite în sosul de roșii picant și mai fierbi totul la foc mic încă 10-15 minute. Torni oțetul la final, amestecând bine.
Pui amestecul fierbinte în borcane sterilizate, asigurându-te că vinetele sunt bine acoperite cu sos și fierbi borcanele umplute și acoperite cu capace într-o oală mare cu apă 30 de minute.