Tort cu cremă de vanilie (diabet)

tort fara zahar cu crema de vanilie jpeg

Prăjiturile sunt, pentru mulţi dintre noi, cel mai aşteptat moment al mesei. De data asta, nu trebuie să-ţi faci griji din cauza problemelor tale de diabet, deoarece te poţi delecta cu aceste dulciuri care nu au niciun strop de zahăr.

Ingrediente Pentru blat 5 ouă 4-5 linguri îndulcitor 250 g făină 5 linguri ulei 1 praf de sare coaja de la 1 lămâie 2-3 linguri cacao

7 gălbenuşuri

75 g îndulcitor

2 linguri lapte

250 g unt

2 linguri esenţă de vanilie

200 g cremă de cacao fără zahăr

Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu un praf de sare şi presari îndulcitorul din Stevia în ploaie. Freci gălbenuşurile cu uleiul turnat în fir subţire, ca la maioneză. Combini făina cu cacaua şi o încorporezi în bezea, amestecând continuu, apoi adaugi, în fir subţire, crema de gălbenuşuri şi coaja rasă de lămâie. Torni compoziţia într-o formă rotundă de tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit, apoi îl tai în trei felii egale. Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu îndulcitorul din Stevia până devin o cremă. Torni laptele şi amesteci până se omogenizează. Pui gălbenuşurile pe baie de aburi şi amesteci până când compoziţia se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi crema la răcit. La final, încorporezi untul la temperatura camerei şi esenţa de vanilie şi amesteci până când crema capătă o consistenţă fină. Întinzi pe prima felie de blat jumătate din cremă, aşezi a doua felie şi pui restul de cremă şi adaugi ultima felie de blat. Îmbraci tortul în crema de cacao Sweet&Safe şi îl dai la rece câteva ore.