Reţete low carb. Cum să mănânci mai sănătos

5 captura de ecran din 2019 05 15 la 18 53 38 png png

Reţete low carb, adică sărace în carbohidraţi, te ajută să îţi menţii un stil de viaţă sănătos, fără să renunţi la mese delicioase. Renunţarea la carbohidraţi este primul pas pe care vrei să îl faci în dieta ta pentru a slăbi şi a avea un stil de viaţă sănătos. Îţi prezentăm câteva reţete low carb care te vor sătura şi care se fac extrem de rapid.

Pui şi varză de bruxelles cu sos de muştar:

captura de ecran din 2019 05 15 la 18 21 04 png png

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline 4 piepţi de pui dezosaţi şi fără piele 3/8 linguriţe sare 1/4 linguriţă piper 170 g supă de pui 60 ml oţet de mere 2 linguri muştar de Dijon 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel 350 g varză de Bruxelles

Mod de preparare:

Încinge o tigaie mare pe foc. Adaugă o lingură de ulei. Asezonează puiul cu sare şi piper şi adaugă-l în tigaie. Găteşte 3 minute pe fiecare parte. Pune puiul la cuptor pentru 10 minute. Ia puiul din tigaie şi pune-l pe o farfurie. Pune tigaia în care ai prăjit puiul pe foc şi adaugă trei sferturi din supă şi oţetul. Dă în clocot cât să se îngroaşe.

Adaugă muştarul, untul şi pătrunjelul. Încinge cealaltă lingură de ulei şi o lingură de unt într-o tigaie şi pune varza de bruxelles pentru 2-5 minute. Adaugă sare şi ce ţi-a rămas din supă, piper şi acoperă cu un capac pentru 4 minute. Serveşte varza cu puiul şi sosul.

Somon cu legume in stil marocan

somon cu legume in stil marocan jpg jpeg

Ingrediente:

1 lingură ulei de măsline


4 căţei de usturoi, tocaţi


¼ cană pastă de ardei iute


3 linguri pastă de tomate


1 cană de supă de peşte sau supă de pui (făcută în casă sau din comerţ)


1 cartof dulce, descojit, tăiat cuburi


1 conopidă mică, tăiată bucheţele


1 dovlecel verde, tocat în bucăţi mai mari


1 dovlecel de vară, tocat în bucăţi mai mari


sare grunjoasă


1 conservă de năut (425 g), scursă


4-6 bucăţi de somon


piper roşu


½ legătură coriandru verde

Somon cu legume in stil marocan - Mod de preparare

Încingi uleiul cu usturoiul într-o oală mare, la foc mediu, 30 de secunde. Adaugi pasta de ardei iute şi pasta de tomate. Ţii pe foc şi amesteci până la omogenizare, 1-2 minute. Torni supa şi fierbi la foc mic.

Adaugi în oală cubuleţele de cartof dulce, conopida, dovlecelul verde şi dovlecelul de vară. Condimentezi cu ½ linguriţă de sare. Fierbi, acoperind oala, până vezi că legumele se înmoaie, 12-15 minute.

Tocană de vită înăbuşită

rasol de vita cu morcovi jpg jpeg

De ce ai nevoie pentru tocană de vită înăbuşită:

8 felii bacon

1 kg carne de vită

400 ml vin roşu

1 ceapă

2 morcovi

4 căţei de usturoi

1 lingură pastă de tomate

1 praf de sare

200 g ciuperci

piper

200 ml supă de vită

2 linguri ulei

2 linguri amidon

Cum se prepară tocană de vită înăbuşită

Căleşti baconul până devine crocant, după care-l scoţi şi-l pui pe şervete absorbante. În sosul rămas pui carnea de vită, tăiată cubuleţe şi asezonată cu sare şi piper după gust. Când s-a rumenit pe toate părţile, o dai deoparte. În sosul rămas pui vinul şi supa de vită, adaugi legumele tăiate bucăţi, pasta de tomate, usturoiul pisat şi laşi să de-a câteva clocote, după care adaugi carnea de vită, acoperi cu un capac şi laşi la fiert, la foc mic.Când carnea s-a înmuiat, adaugi bucăţile de bacon şi mai laşi la fiert câteva minute.

Adaugi boabele scurse de năut. Condimentezi fiecare bucată de somon cu sare şi ¼ linguriţă de piper roşu, pe ambele părţi, şi fixezi cu o scobitoare. Aşezi somonul peste legumele din oală. Fierbi astfel 8-10 minute, acoperind vasul, până când carnea este puţin tare la atingere. La final, presari coriandru tocat şi serveşti.

Păstrăv în sos aromat de lămâie şi usturoi

Ingrediente:


2 bucăţi mari file de păstrăv


2-3 linguri ulei


1 lingură mix de condimente


4 căţei de usturoi, feliaţi


3 linguri zeamă de lămâie


2 linguri vin alb


2 linguri unt, la temperatura camerei


2 linguri pătrunjel tocat


sare

Mod de preparare

Asezonezi bucăţile de peşte cu mixul de condimente şi sare, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie în puţin ulei, 3-5 minute, pe fiecare parte, la foc mediu. Dai tigaia la o parte, acoperi cu un capac, şi mai laşi peştele înăuntru încă 5-10 minute, până se întrepătrunde complet. Scoţi pe o farfurie.

În aceeaşi tigaie, adaugi usturoiul, zeama de lămâie şi vinul. Dai la foc mic 1 minut, până ce usturoiul se înmoaie uşor. Iei de pe foc. Amesteci cu untul şi 1 lingură de pătrunjel, până la omogenizare. Întorci peştele în tigaie şi îl combini cu sosul. Serveşti cu pătrunjelul rămas.