Risotto de quinoa cu pui, ciuperci şi praz

1 risotto de qinoa cu ciuperci si praz jpg jpeg

Quinoa este un aliment fără gluten, ceea ce face ca această reţetă să fie ideală şi pentru persoanele cu intoleranţă la gluten. Dacă doriţi, puteţi înlocui puiul cu alte legume pentru a face preparatul potrivit şi pentru vegetarieni sau vegani. Ce zici de această reţetă inedită de Risotto de quinoa cu pui, ciuperci şi praz?

Ingrediente

  • 1 praz mediu
  • 2 piepţi de pui (500 g)
  • 1 lingură de unt (20 g)
  • Sare si piper
  • 1 lingură de ulei de măsline (15 ml)
  • ¼ cană de vin alb (50 ml)
  • ciuperci (150 g)
  • 1 lingură de parmezan ras (20 g)

Mod de preparare

Mai întâi, lăsaţi quinoa să se înmoaie în apă cel puţin două ore. Folosiţi două căni de apă pentru fiecare ceaşcă de quinoa. Înmuind quinoa, puteţi elimina toată spuma pe care o degajă în starea sa brută. După două ore, clătiţi quinoa şi mutaţi-o într-o oală pentru a o găti. Se fierbe în apă sărată aproximativ 15 minute. Marinează piepturile de pui (după cum îţi place) şi găteşte-le pe grătar sau la cuptor. Când sunt gata, tăiaţi-le în fâşii groase, de dimensiuni medii. Se încălzeşte puţin ulei în tigaie la foc mediu. Curăţaţi şi tăiaţi ciupercile şi prazul în bucăţi mici. După aceea, puneţi-le în tigaie şi gătiţi câteva minute. Amestecaţi-le constant pentru a nu le arde.

După ce quinoa este gata, scuegeţi şi adăugaţi în tigaia cu prazul şi ciupercile. În timp ce amestecaţi, adăugaţi treptat vinul.

După 10 sau 15 minute, opriţi focul.

Se amestecă risotto-ul cu benzile de pui şi se serveşte imediat cu parmezan deasupra. Acest risotto poate fi servit ca fel principal sau ca garnitură. 

Poftă bună!!