Salată de vinete, cu roşii şi usturoi – Reţeta de post

1 salata de vinete cu rosii si usturoi jpg jpeg

Ţi se întâmplă şi ţie, probabil, să redescoperi vechi reţete care erau pe placul tău, dar de care ai uitat de-a lungul timpului. Este şi cazul acestei salate de vinete clasice, care se prepară extrem de uşor. E atât de delicioasă, încât nu te vei putea abţine să nu o savurezi alături de cei dragi. Combinaţia de vinete coapte, usturoi şi roşii este atât de gustoasă. În plus, poţi servi salata şi rece, în zilele de post de peste an, pentru că este la fel de gustoasă.

Salată de vinete, cu roşii şi usturoi – Ingrediente

6 vinete mici (tăiate pe lungime, în felii groase de 1 cm) ulei de măsline, pentru uns feliile de vinete 3 roşii, tăiate felii subţiri 3 linguri busuioc verde, tăiat fin sare piper

Pentru dressing

3 linguri oţet balsamic

2 linguri ulei de măsline

2 căţei de usturoi, mărunţiţi

Salată de vinete, cu roşii şi usturoi – Mod de preparare

Ungi feliile de vinete cu o cantitate generoasă de ulei şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le aşezi într-o tavă de copt şi le dai la cuptorul încins, sub broiler (acel arzător din partea de sus a cuptorarelor).

Le laşi să se coacă 5 minute, pe fiecare parte, până se rumenesc şi se înmoaie.

Prepari dressingul şi amesteci oţetul, uleiul şi usturoiul.

Pe o farfurie încăpătoare, aşezi câteva felii de vinete, peste ele pui un strat de felii de roşii, apoi torni dressingul pentru salată şi presari busuioc tocat. Repeţi aceşti paşi cu restul de vinete şi roşii.

Acoperi şi laşi legumele să se marineze în frigider, cel puţin 2 ore. Serveşti salata rece sau la temperatura camerei.

Sursa + foto: www.mc2creativeliving.com

www.mc2creativeliving.com

Bruschete cu vinete, de post

Bruschete cu vinete, de post

Salată Baba ganoush din vinete fermentate

Salată Baba ganoush din vinete fermentate

Salată de vinete cu sos de iaurt

Salată de vinete cu sos de iaurt