Somon cu glazură de portocală şi rozmarin

4 somon cu glazura de portocala si rozmarin jpg jpeg

Cauţi o reţetă pe bază de somon, care să îţi ofere un preparat plin de savoare? Ei bine, această reţetă de somon cu glazură de portocală şi rozmarin este suficient de impresionantă şi extravagantă pentru a-ţi servii invitaţii în serile de weekend, la ocazii speciale. Cea mai bună parte este că preparatul este gata în 30 de minute.

Ingrediente (4 porţii)

2 linguri ulei de măsline file de somon (4 bucăţi), fără pieliţă, cu o grosime de 2-3 cm, lăsat 10 minute la temperatura camerei sare piper negru măcinat 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguriţe de rozmarin proaspăt tocat 5 linguri de fiertură de pui (n.r. o bază ideală pentru supe, este apa în care au fiert bucăţile de pui cu oase, alături de diverse legume). 1/2 linguriţă coajă de portocală 2/3 cană suc proaspăt de portocală 1 lingură suc proaspăt de lămâie 1-2 linguri de miere 1-2 linguriţe amidon de porumb

Mod de preparare

Încălzeşti o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Condimentezi somonul pe ambele părţi cu sare şi piper. Încingi uleiul de măsline şi apoi adaugi somonul şi îl prăjeşti până când se rumeneşte pe ambele părţi şi se pătrunde bine, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Pui somonul pe o farfurie şi laşi uleiul în tigaie.

Adaugi usturoiul şi rozmarinul în tigaie şi le sotezi preţ de 20 de secunde, apoi adaugi 1/4 din cantitatea din supa sau fiertura de pui şi fierbi până când se reduce cantitatea. Amesteci acum coaja de portocale, sucul de portocale, sucul de lămâie şi mierea.

Într-un bol mic, baţi cu telul restul de supă de pui cu amidonul de porumb. Torni în tigaie, condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi fierbi şi laşi astfel să fiarbă 1 minut, dar amesteci constant. Pui din nou somonul în tigaie şi pui cu o lingură sosul de mai sus peste carnea de somon.

Sursa: cookingclassy.com