O prajitură delicioasă cu parfum de toamnă, tarta cu gutui şi mere nu trebuie să lipsească de pe lista reţetelor pe care trebuie să le încerci.

Ingrediente

2 mere
1 lingură făină
2 linguriţe zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 linguri zahăr
60 ml apă rece
4 gutui
½ linguriţă oţet
½ linguriţă sare
65 g unt, cubuleţe
2 linguri coniac
270 g făină

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Amesteci 270 g făină cu zahărul şi sarea. Adaugi untul, din care mai păstrezi 1 linguriţă, apoi mixezi până când obţii un aluat asemănător cu orezul. Adaugi apa rece şi oţetul. Îl pui pe o folie alimentară, îl împachetezi şi îl aplatizezi sub forma unui disc. Dai la frigider 30 de minute.

Pentru umplutură, amesteci într-un bol gutuile curăţate şi tăiate sferturi, coniacul, esenţa de vanilie şi merele curăţate de coajă şi seminţe, tăiate felii subţiri. Adaugi şi lingura rămasă de făină.

Întinzi aluatul într-o foaie şi îl aşezi într-o tavă de plăcintă. Torni umplutura. Întorci marginile aluatului către centru tăvii. Presari zahărul pudră şi ungi plăcinta cu linguriţa de unt rămasă. Dai la cuptor 30 de minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa foto: 123rf

Loading...