Dacă vrei să prepari numaidecât un tort apetisant cu aromă de nes, atunci această reţetă e exact ce cauţi. Crema o pregăteşti rapid din frişcă lichidă îndulcită şi blatul iese o minune dacă foloseşti ouă proaspete de ţară.

Ingrediente

175 g unt
250 g zahăr pudră
150 g făină
un praf de sare
1 pachet praf de copt
5 ouă
50 g cacao

 Pentru cremă

450 ml frişcă lichidă îndulcită
2 pliculeţe de nes

Pentru glazură

200 g ciocolată neagră de menaj
1 lingură ulei

Preparare

Baţi cu mixerul la viteză mare untul şi zahărul pudră până când amestecul devine omogen şi pufos.

Adaugi praful de sare şi ouăle unul câte unul la jumătate de minut, mixând continuu. Pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cacaua şi mixezi 3 minute la viteză mică.

Torni aluatul într-o tavă de tort tapetată cu ulei şi cu făină şi o pui în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute.

Baţi frişca şi o amesteci cu nesul. O dai la congelator jumă­tate de oră. Tai pandişpanul în trei, pe orizontală şi asam­blezi tortul (ai grijă să opreşti cremă şi pentru ornat).

Pen­tru glazură, rupi ciocolata în bucăţi, adaugi uleiul şi ames­teci pe baie de aburi. Torni glazura deasupra tortului ime­diat ce s-a legat. Laşi tortul la rece o oră.

Loading...