Uită de pastele din restaurante! Prepară acasă cele mai cremoase spaghete Alfredo cu creveți

11 aprilie 2022   Rețete

Dacă e să alegem dintre fructele de mare, creveții ar fi pe locul 1 în preferințele multora dintre noi. Pe bună dreptate: se prepară rapid, ușor, pot fi combinați cu legume, sosuri și mirodenii. Așadar, să-i gătim! 

Spaghete Alfredo cu creveți FOTO Shutterstock

Creveţii sunt o sursă bună de magneziu, vitamina B12, fier, zinc şi cupru, au un efect puternic antiinflamator şi anticancerigen şi pot preveni apariţia cancerului de colon. Acizii graşi Omega-3, care se găsesc în cantităţi importante în creveţi, au un rol important în funcţionarea creierului şi îmbunătățesc sistemul cardiovascular.

Iată rețeta celor mai cremoase paste cu creveți și sos Alfredo.

Ingrediente

400 g spaghete

30 g unt

2 căței de usturoi

350 ml smântână lichidă pentru gătit (25% grăsime)

400 g creveți decorticați, congelați

2 linguri ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie

sare, după gust

piper alb măcinat, după gust

busuioc, pentru decor

parmezan ras, pentru servit

Lași creveții la decongelat. Speli bine cozile sub jet de apă rece și le ții la scurs. Le condimentezi cu sare, după gust și le prăjești în uleiul de măsline, 3 minute pe fiecare parte. La final, torni zeama de lămâie și oprești focul. Dai deoparte.

Citește și Care sunt cei mai buni pești românești

Fierbi spaghetele în apă clocotită cu puțină sare, conform timpului indicat pe ambalaj. Cât timp se fierb pastele, topești untul într-o cratiță antiaderentă și pui usturoiul tăiat felii subțiri. Sotezi usturoiul la foc mic, un minut, cât să se înmoaie, având grijă să nu se ardă. Torni în vas smântâna lichidă, asezonezi sosul cu sare și piper alb, după gust, lași să dea câteva clocote și oprești aragazul.

Când pastele sunt fierte, le scurgi, fără să le clătești cu apă rece, le pui peste sosul de smântână și omogenizezi. Mai lași două minute, să se întrepătrundă aromele. Adaugi creveții și decorezi cu frunze de busuioc proaspăt. Servești preparatul imediat, iar dacă dorești adaugi parmezan ras.

Citește și Spaghete carbonara fără smântână. Reţeta originală

Mai multe