Salată de creveţi cu iaurt şi mărar
Dacă e să alegem dintre fructele de mare, creveţii ar fi pe locul 1 în preferinţele multora dintre noi. Pe bună dreptate: se pepară rapid, uşor, pot fi combinaţi cu legume, sosuri, mirodenii. Aşadar, să-i gătim!
Ingrediente
500 g creveţi decorticaţi, prefierţi şi congelaţi
1 castravete mare
3 linguri maioneză
100 g iaurt grecesc (10% grăsime)
1 legătură mărar
zeama de la ½ lămâie
sare
piper
Cureţi castravetele de coajă, îl tai pe lung, pe jumătate şi scobeşti seminţele cu o lingură. Tai castravetele felii subţiri şi îl dai deoparte.
Fierbi creveţii în apă clocotită cu puţină sare 3-4 minute, îi scurgi, îi laşi la răcit, apoi îi pui într-un bol. Adaugi castravetele, mărarul tocat, maioneza, iaurtul şi zeama de lămâie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi amesteci compoziţia. Dai salata la rece 1-2 ore. O serveşti cu pâine prăjită şi o decorezi după preferinţă.
FOTO Shutterstock