Chipsuri din paste. Gustarea care a devenit virală pe TikTok

Pastele sunt una dintre cele mai populare mâncăruri din întreaga lume. Oriunde te-ai afla, la prânz sau la cină, atunci când eşti în pană de idei sau te grăbeşti, acest fel de mâncare e soluţia salvatoare.

Carbonara, bolognese, AOP (aglio olio peperoncino, paste cu usturoi, ulei de măsline și ardei iute), toate acestea sunt delicioase, dar ce-ai spune să încerci ceva cu totul deosebit, însă nu mai puțin savuros: chipsuri din paste. Această rețetă a devenit rapid preferata utilizatorilor rețelei TikTok. Iată cum prepari delicioasele chipsuri din paste.

chipsuri paste shutterstock 2007898676 jpg

Chipsuri din paste FOTO Shutterstock

Ingrediente

300 g paste scurte (penne, farfale sau după preferință etc.)

3 linguri ulei de măsline

sare, după gust

¼ linguriță piper negru, măcinat

½ linguriță busuioc uscat

½ linguriță pudră de usturoi

½ linguriță boia dulce sau iute, după preferință

50 g parmezan ras

În primul rând, pastele trebuie să fie fierte corespunzător. Acesta este cel mai important pas din pocesul de gătire. Prima regulă este să ai o oală încăpătoare, astfel încât pastele să nu se aglomereze și să nu se lipească între ele. Pui la fiert 3 litri de apă, cu sare. Când apa clocotește, adaugi pastele și le fierbi conform timpului indicat pe ambalaj, dar nu mai mult, deoarece vor deveni prea moi. Amesteci pastele din când în când, pentru a preveni lipirea lor. Le scurgi într-o sită, dar nu le clătești. Apa spală stratul de amidon de pe paste, care are un rol important şi permite celorlalte ingrediente să le „îmbrace“ uniform.

Când pastele sunt bine scurse, le pui într-un bol adânc și adaugi uleiul de măsline, condimentele și parmezanul. Poți adăuga și alte condimente, în funcție de preferințe. Omogenizezi, apoi răstorni pastele într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt.

Preîncălzești cuptorul la 180 °C. Dai tava la cuptor aproximativ 30 de minute, având grijă să întorci pastele la jumătatea timpului, pentru a se coace uniform și a deveni crocante. Servești chipsurile din paste decorate cu verdeață proaspăt tocată, alături de sosul preferat: ketchup picant sau dulce, sos de usturoi etc.