Focaccia cu rozmarin
Pufoasă la interior şi uşor crocantă pe margini, focaccia este ideală pentru a înlocui pâinea sau pur şi simplu pentru a o consuma alături de o gustare. Încearcă şi tu reţetă de focaccia cu rozmarin.
Ingrediente pentru focaccia cu rozmarin
- 250 g făină albă
- drojdie
- 1 lingură zahar
- ulei de măsline
- crenguţe de rozmarin proaspăt
- sare
Mod de preparare focaccia cu rozmarin
Pune drojdia în puţină apă, adaugă puţin zahăr şi lasă să se înmoaie. Într-un bol, amestecă făina, un praf de sare şi 2-3 linguri de ulei de măsline. Adaugă drojdia stinsă în apă şi frământă aluatul. Adaugă apă călduţă şi amestecă bine până când obţii aluat neted. Lasă la crescut într-un loc călduros pentru 20 de minute.
Presară făină pe masă, pune aluatul şi întinde-l până când obţii o foaie de 2 centimetri. Pune foaia într-o tavă de cuptor, peste hârtie de copt, acoperă tava şi lasă încă puţin la crescut.
Când aluatul a crescut, bagă în cuptorul preîncălzit, nu înainte de a unde cu ulei de măsline şi de a adăuga rozmarin tocat mărunt. Lasă la copt 15-20 de minute şi decorează cu crenguţe de rozmarin.
Poftă bună!