Bruschete cu roşii, stropite cu cremă de oţet balsamic

1 bruschete cu rosii jpg jpeg

Nu există gustare mai simplă de preparat decat bruschetele cu roşii. Făcute cu pâine prăjită sau băgate la cuptor, acestea sunt absolut delicioase. Încearcă şi tu această reţetă!

Ingrediente pentru bruschete cu roşii

  • 8 felii de pâine toast integrală
  • 3-4 roşii
  • 100 ml ulei de măsline
  • cremă de oţet balsamic
  • busuioc verde
  • oregano uscat
  •  usturoi
  • sare şi piper

Mod de preparare bruschete cu roşii

Toacă roşiile cât mai mărunt, în cubuleţe mici şi asezonează-le cu sare şi piper. Scurge-le cât poţi de bine de zeamă. Curăţă căţeii de usturoi şi pisează-i bine. Adaugă-i peste roşii şi adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline. 

Aşează feliile de pâine pe o tavă pe care ai pus hârtie de copt. Adaugă amestecul cu roşii pe fiecare şi presară busuiocul tocat şi puţin oregano. Bagă la cuptor pentru 10 minute la foc mediu. 

Bruschetele se servesc calde, după ce ai pus câteva picături de cremă de oţet balsamic. Oţetul le va da un gust desăvârşit.

Poftă bună!