Când vine vorba de iahnie sau ciorbă de fasole niciodată nu sunt cantităţi suficiente.

Ingrediente

½ kg fasole uscată
1 ceapă
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 păstârnac
1 roşie sau 1 lingură bulion
1 l borş
leuştean verde sau uscat
sare

Mod de preparare

Alegi fasolea bob cu bob, o speli în 2-3 ape şi o laşi la înmuiat în apă rece 5-6 ore. Schimbi apa şi pui fasolea la fiert cu apă rece cât s-o acopere. După ce clocoteşte 5 minute, arunci apa şi procedezi la fel încă de două ori.

Umpli vasul cu 2-3 litri de apă rece şi pui la fiert încă de la început păstârnacul curăţat, spălat şi netăiat. Când bobul de fasole se desface puţin, adaugi rădăcina de pătrunjel,
ceapa şi morcovul curăţate şi tocate bucăţi potrivite. Sărezi după gust şi laşi să fiarbă o jumătate de oră, apoi adaugi roşia tocată sau bulionul.

Fierbi borşul, iei spuma şi-l torni peste legume. Presari leuşteanul verde sau uscat tocat fin. Poţi servi borşul de fasole cu pâine sau cu mămăligă rece şi ceapă verde ori ceapă de apă, presărată cu puţină sare.

Loading...