Când ţi-e dor de borşul sau ciorba mamei din porc cu tarhon, încearcă această reţetă.

De ce ai nevoie ca să găteşti borş din carne de porc cu tarhon:

1/2 kg carne de porc fără grăsime

1 ceapă

1 morcov

1 ceaşcă de zarzavat conservat (ardei, roşii, verdeaţă),

sare

frunze de tarhon uscat

1 ou

tăiţei

1 litru borş

opţional smântână.

Cum găteşti borş din carne de porc cu tarhon:

Cureţi carnea, o tai bucăţi potrivit de mari, o speli şi o dai în clocot  într-o oală mai mare, cu 2 litri de apă rece, spumuind , apoi acoperi şi laşi să fiarbă 30 minute. Adaugi ceapa şi morcovul tocate şi zarzavatul de ciorbă conservat (mâncărurile cu carne de porc se fac de obicei iarna, când lipsesc legumele proaspete). Fierbi acoperit 20 minute, adaugi tarhonul tocat mărunt, tăiţeii de casă pe care i-ai fiert şi i-ai dat prin apă rece, sărezi şi mai clocoteşti 5 minute. Acreşti cu borş. Tragi vasul de pe foc, dregi cu ou bătut. Opţional, adaugi puţină smântână.

Sursa foto:https://www.jocooks.com

Loading...